Chakra massage

Bij de chakramassage kan je inzicht krijgen in ‘jouw’ energiebalans. Deze energie is via het lichaam en aanraking waar te nemen. Ook hier zal het doel van de massage niet zijn om de energiebalans te herstellen, maar juist bewust te worden van de stand van zaken zoals die zich nu voordoen en daar dan bij aanwezig te zijn. Zonder ook maar iets te hoeven veranderen aan die ervaring. Bij chakramassage wordt niet alleen gewerkt met aanraking, maar ook met chakrameditaties (visualisaties) en oefeningen.

Chakra’s zijn energiecentra, stadia van bewustzijn, die bij je lichaam horen. Hierbij wordt uitgegaan van zeven hoofdchakra’s. Deze zijn te vinden tussen (1) stuitbeen (of perineum) en (7) kruin. Er zijn veel meer kleinere chakra’s door je hele lichaam, verbonden met de meridianen (energiebanen). Alle chakra’s hebben hun eigen geestelijke en lichamelijke functie: (1) zijn, (2) voelen, (3) doen, (4) liefde geven en ontvangen, (5) uiten/uitdrukking geven, (6) helder zien/waarnemen en (7) weten/bewustzijn. Jouw energiesysteem verandert bij iedere gedachte en gevoel, bij alles wat je doet én wat je waarneemt. Zo ben jij de mens (geworden) die je nu op dit moment bent. Emoties (wat iets anders is dan ‘gevoelens’) kunnen de energie en centra beïnvloeden en blokkeren. Zo’n verstoord chakra kan je energiesysteem, en dus jou, uit evenwicht brengen. Er is dan op een gebied van jou te veel of te weinig energie: verbonden aan een thema, maar ook verbonden aan je lichaam. Chakramassage kan je helpen met het bewust worden van blokkades en de energiebalans in zijn geheel, via je lichaam. Het leren herkennen en erkennen van jouw denkbeelden en emoties, geeft je de mogelijkheid ze te observeren in plaats van ermee samen te vallen/ je ermee te identificeren. 

Ik raad aan voor deze sessie een lange sessie van 2 uur af te spreken, dan is er alle tijd voor meditatie, evt. een oefening en de massage.